Регионална конференция на РЦПППО – Враца „От училище към независим живот“

На 21.06.2022 г. се проведе Регионална конференция, организирана от РЦПППО – Враца по повод 15 години от създаването на Регионалните центрове за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в България. Събитието се провежда под патронажа на кмета на Община Враца Калин Каменов.

Сред гостите на събитието бяха областният управител Стефан Красимиров, заместник-кметът Петя Долапчиева, началникът на РУО – Враца Лорета Колева, Бояна Алексов – главен експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ на МОН, Калоян Дамянов – директор на РЦПППО – София-град, директори от областта, учители, родители и деца, подкрепяни от специалистите на Центъра.

„Едно е да си различен, защото имаш олимпийски медал, а друго е да си различен, защото не можеш да направиш и една крачка. И кое е по-ценно, кое иска повече отдаденост – да станеш първи или да направиш първата си крачка. Съзнавам колко различни са нещата, но всеки успех има своето измерение и своето значение. Заели сме се с подпомагането на децата и не очакваме медали, а да постигнем максимално възможното. Това се случва благодарение на целия ни екип и на всички наши партньори и родители. Пътят е труден, неотъпкан, но благодаря на всички вас, че го извървяваме заедно“ – с тези думи г-жа Галина Статкова – директор на РЦПППО – Враца, откри конференцията.

Повече за събитието можете да видите, като последвате линка: https://www.vratzadnes.com/page.php?n=19491742&SiteID=922&fbclid=IwAR3Y-LXU2UFSZqdfRbKTLgV57Qd8CrLutLARU3eVoX5Bzz-wndVf5MXRYpU